3 saker att tänka på när du ska köpa säng

Vad ska man tänka på när man ska köpa en ny säng? Det finns en rad olika faktorer att fundera igenom innan man bestämmer sig. För en del kan det kanske verka enkelt att köpa säng, men faktum är att det inte är så lätt som man kanske kan tro. Sängar finns i flera varianter, såsom ramsängar, ställbara sängar och kontinentalsängar.

 

Storleken

 

För det första bör du fundera på hur stor säng du behöver? Och då avser vi självklart bredden. Sover du alltid själv i din säng eller ni två som ska dela säng? Finns det barn i huset som ibland vill sova med en vuxen? Alla sådana frågor bör du ha klara svar på innan du avgör vilken bredd som är relevant att satsa på.

Hårdheten

 

Hur hård eller mjuk ska sängen vara? Detta är kanske det allra svåraste att avgöra. Somliga sover bäst i en lite hårdare säng medan andra trivs bäst i en mjukare. Detta är högst personligt och inget som är lätt att avgöra endast genom att provligga en säng. Som tur är kan du variera hårdheten genom att byta madrass i sängen.

 

Kvalitet

 

Vi rekommenderar varmt att du satsar på en säng av riktigt hög kvalitet. Det finns många fördelar med det. För det första kommer du förmodligen sova bättre i en högkvalitativ säng. En säng av hög kvalitet är oftast skönare både vad gäller känslan i materialet och när det gäller temperaturreglering. Dessutom får du en säng som kommer att hålla i många år framöver. Om du vet att du har svårt att sova kan det vara värt att satsa på en ställbar säng. Med en sådan kan du variera din sovställning och hitta ett läge som kanske underlättar för just dig att sova bättre. Det kan absolut vara värt det att lägga några extra hundralappar för att få riktigt god nattsömn.