Bästa kreditkortet – vilket är det?

När någon ställer frågan “Vilket är det bästa kreditkortet?” går det inte att ge ett entydigt svar. Detta beror på att svaret är väldigt individuellt.

Till all lycka finns det sidor som Hitta Kreditkortet där man på ett opartiskt sätt listat och recenserat de olika kreditkorten som finns på marknaden just nu. Tack vare detta kan man luska ut vilket kort som kunde vara det bästa kreditkortet för ens egna behov.

Här kommer vi nu att ta en titt på vilka kriterier man bör ta i beaktande i de vanligaste livssituationerna när man funderar på att skaffa ett nytt kreditkort.

Kreditkort för plan B

När något oväntat händer och överraskande utgifter är ett faktum är den bästa ekonomiska tryggheten att ha ett kreditkort till hands. Många är rädda när de hör ordet “kreditkort” eftersom det ofta förknippas med något dyrt och farligt, men så behöver fallet absolut inte vara.

  • Vill man endast ha ett kreditkort som en trygghet i plånboken ifall något överraskande händer kan det vara bra att satsa på ett kort som inte har någon årsavgift. Då utgör det ingen ekonomisk fara ifall kreditkortet endast blir och damma i plånboken.

  • Ett kreditkort utan årsavgift är ändå sällan helt gratis. Det gäller att se upp med vilka slags avgifter som gäller för kortet. De vanligaste avgifterna för dessa slags kreditkort är avgifter för uttag, valutaväxlingspåslag, ränta och avier.

Resenären

En person som reser mycket och befinner sig en hel del utomlands har lite andra behov än den som endast har ett kreditkort i plånboken som säkerhet. Här lönar det sig därför att ta fasta på andra kriterier.

  • Ett av de viktigaste kriterierna för en resenär är att se till att välja ett kreditkort med så låga avgifter för valutapåslag och uttag som möjligt, eftersom det i längden kan bli väldigt dyrt om man spenderar mycket tid och pengar utomlands.

  • Flyger man ofta med samma flygbolag kan det vara smart att skaffa sig flygbolagets eget kreditkort, eftersom det ofta går att samla bonusar och andra förmåner som kan vara till nytta inför framtida flygresor.

  • En annan praktisk egenskap som en del kreditkort har är reseförsäkringar. För en resenär lönar det sig alltså att kolla upp vilket kreditkort som har de förmånligaste försäkringarna.

Shopping-entusiasten

Att shoppa loss är naturligtvis inte gratis. För en person som handlar mycket på nätet eller som är stamkund hos en viss affärskedja kan det därför löna sig att gå in på djupet gällande hur man handlar smartast så att man kommer så billigt undan som möjligt.

  • Det finns många kreditkort på marknaden som gynnar handeln och som ger bonus på diverse köp.

  • För att tjäna på att använda kreditkortet i vardagen kan det vara värt att kolla upp om kortet har något minimi- eller maximibelopp för köp eller bonus, samt om man kan få någon insättningsränta.

Genom att noggrant gå igenom olika kreditkorts förmåner, bonusar och villkor vet man i hurdan utsträckning det lönar sig att använda kreditkortet för att få så mycket ut av det som möjligt.