Få barnens rum gjort under semestern

När föräldrar idag ska ordna barnens rum, går de flesta amok med allt vad heter inredning och tillbehör. Stora belopp av budgeten går ofta till barnrummet av det enkla skälet att föräldrarna vill att deras barn ska ha det allra bästa.

När du som föräldrar investerar i ett nytt hem är en av de främsta prioriteringarna att barnens rum uppfyller deras behov. Det är viktigt för föräldrarna att barnrummen är klockrena i förhållande till lämplig storlek, bra isolerade och samtidigt ljusa och välkomnande. Idag är det inte ovanligt att barnrum är så pass stora 14, 15.. Ja ända upp till 20 kvm. Det är viktigt för föräldrarna att kunna ge barnen ett rum med gott om utrymme för lekar, kreativitet och inlärning.

 

Plats för både lek och inlärning

Ett barnrum måste naturligtvis vara inbjudande och innehålla mycket lek och kreativ utveckling. Det får dessutom gärna signaler barnets personliga intressen. Har du till exempel ett barn som tycker om att vara kreativ bör det finnas material till att kunna utveckla den sidan och låta barnen använda sin fantasi och uttrycka alla typer av kreativitet.

Som förälder bör du naturligtvis stötta barnets utveckling och komma med mycket beröm. Har barnet ritat en teckning kan du sätta upp den på väggen. På så sätt märker barnet att du verkligen uppskattar dennes kreativitet. En bra idé är att sätta in kreationerna i gatupratare som är lätta att öppna och därmed byta ut innehållet. Gatupratare kan placeras utanför barnens rum. En liten konstnär kan rita många teckningar på bara en vecka och även om man tycker om den lilles skapelser, kan det vara skönt att samla dem alla på ett och samma ställe. För att snabbt och enkelt kunna byta ut dem när så önskas.

 

Varför har det blivit så stort fokus på barnrummet?

Trenden med att ge sina små hjärtan de allra bästa förutsättningarna i ett barnrum kan spåras tillbaka till föräldrarnas egen barndom. På 70-talet och 80-talet var barnrummen inte lika stora projekt som de är idag. Många hade inte ens ett eget rum. Riktigt många har vuxit upp i barnrum på 6-7 kvm. Det fanns en säng och ett litet skrivbord. Det var det.

Föräldrar i dag vill ge sina barn allt det som de själva inte hade. Därför ligger fokus på större barnrum än någonsin. Trenden i det stora hela är att barnen övertar allt. Från när de är små och sover i mammas och pappas säng till det egna rummet och vidare till källaren med massor av plats i tonåren.

Slider Posts