Har du övervägt Sydafrika som resmål?

Vart skall nästa längre resa gå? Det är något som oss reseintresserade svenskar gillar att gå och fundera över. Det finns så mycket att se i världen, om man önskar upplevelser som man inte kan få här hemma. Australien och Nya Zeeland, Kina, Japan eller kanske New York. Om du vill ha minnen för livet, så kan en resa till Nelson Mandelas hemland Sydafrika rekommenderas. Sydafrika har något för alla, man kan bl.a. ha en klassisk solsemester på Mauritius. Men anledningen till att denna artikel rekommenderar Sydafrika är framförallt upplevelserna man kan få.

Storstadsupplevelser i Kapstaden

Kapstaden är fullproppad med sevärdheter, och man kan finna upplevelser som intresserar de flesta.Med utgångspunkt i Kapstaden kan du ta upplevelseturer till exempelvis den gamla fängelseön Robben Island. Robben Island er ett världsarv och museum, en spännande påminnelse om det nydemokratiska Sydafrika och av det pris som betalas för frihet. Men det finns även en mängd andra museer och historiska platser i Kapstaden, t.ex. City Hall och Bo-kaap. I närheten finns även vingårdar man kan besöka om man är intresserad av de berömda Sydafrikanska vinerna från exempelvis Kanonkop Wine, Eikehof, Haute Cabrière eller Rust en Vrede.

Safariturer och den vilda naturen

Boulders Game Reserve, Kruger Nationalpark, Drakensberg, Blyde River, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window. Listan över möjliga natur och safariupplevelser kan göras lång. Sydafrika erbjuder helt enkelt en unik natur och ett fantastiskt djurliv. De många naturreservat ger massor av möjligheter till spännande Bush Walks och safariturer. Nationalparken Kruger Nationalpark, är en av världens djur-rikaste. Där kan du bland annat uppleva antiloper, lejon, apor, giraffer och elefanter i sitt naturliga habitat. Du kan läsa mer om kombinerade Sydafrika resor på afrikasafari.se/sydafrika/resor.htm. Där kan du bland annat finna paketresor som ger dig möjlighet att både uppleva Kapstaden samt den vilda naturen. Såväl Bush Walks och safari kan ingå i dessa.