Hur hittar jag den bästa sängen?

Har du bestämt dig för att du ska köpa en ny säng? Det kan ju vara bra att ibland byta den säng man har. I alla fall om den du har är sliten, eller inte passar din kropp. För att en säng ska vara bästa sängen, så är det bra att utgå från dig själv. Förvisso finns det bäst i test på sängar, läs om de bästa sängarna här. Men samtidigt är det ju ett måste att sängen du väljer passar dig, din kropp och din sovstil! Om ni är två som ska dela säng, så måste ni dessutom utgå från er båda! Men som tur är så går det ju att ha olika madrasser i en sängram, så väl som det går att komplettera med en bäddmadrass.

Gott om plats i sängen är ett måste, oavsett om du är ensam eller om ni är två. Oftast rekommenderas det att din säng är minst 80 cm bred. När det gäller längd, se till att den är minst 10 cm längre än dig själv.

Välja rätt sorts madrass

Att ha en bra madrass i sängen, det är extremt viktigt. Det för att du ska få rätt stöd under natten då du sover. Annars är det svårt att vakna utvilad och fräsch! Vi tillbringar ju ändå runt en tredjedel av våra liv i sängen, så att investera i rätt sorts säng med rätt madrass, det är ju ett måste. För att du ska kunna känna av om en viss säng eller viss madrass passar dig, så rekommenderar vi dig att provligga flera olika! Du bör lägga dig i samma ställning som när du sover, samt se till att känna efter i minst 10-15 minuter. Det är viktigt att din kropp hinner slappna av på samma sätt som när du ska sova.

Om ni delar säng

Är ni två som ska dela säng, så kan det vara bra att satsa på en dubbelsäng, gärna en som är 180 cm bred. Det så att ni båda har gott om plats att röra er på. Se även till att välja madrass som är anpassade efter er egen vikt och egen längd. Ibland är det ju så att en av er vill ha en mjuk madrass och den andra en hårdare. Det går ju då att ordna, genom att välja olika resårmadrasser samt även ha olika bäddmadrasser åt er båda.