Investera i nya PVC-fönster

Ska ni köpa nya fönster till ert hus? Har ni då funderat på att välja PVC-fönster? De har hög isolerings grad, är miljövänliga, underhållsfria och har lång livslängd.

Vad är PVC fönster?

Pvc fönster är så kallade plastfönster, och de är mycket populärt i moderna nybyggda hus då pvc i stort sett är underhållnings fritt

Letar du efter billiga pvc fönster så ska du kolla härhttps://www.sparfonster.se/pvc-foenster/

Plast fönster hade förr lite sämre rykte, men mycket av det har förändrats. De PVC fönster som man ser på marknaden i dag är av en helt annan typ än de som förut fanns.

De är idag näst intill underhållsfria, och de har en modern design, bättre pris och de är energivänliga. De egenskaperna är jätte bra när det handlar om just fönster, och detta är varför PVC fönster är något som många husägare efterfrågar idag.

Underhåll av era PVC fönster

En stor fördel med PVC fönster är att de behöver inte målas eller oljas.

De är alltså otroligt enkla för er att underhålla. Ni torkar bara av dem med en fuktig trasa för att ta bort smuts när ni tycker att de behöver rengöras.

Utöver detta så ska gångjärn och beslag smörjas ungefär en gång om året, det är allt.

Era PVC fönster är gjorda av konstmaterial vilket gör att de är motståndskraftiga mot bland annat röta och svamp så ni behöver inte oroa er för skadedjur.

Plast är ett material som är isolerande och icke-ledande, så der blir inte kallt. Det är därför även väldigt ovanligt med kondens på rutorna.

Designen av PVC fönster

Fönster som är gjorda i PVC är enkla men samtidigt moderna i sin stil. Plastfönster är ett bra alternativ mot andra slags fönster och det särskilt i moderna hus som byggs.

Idag finns de flesta modellerna av fönster i PVC. Ni kan alltså få samma fönstermodell som till exempel ett träfönster, men med plast då istället för trä.

Hur är PVC fönsters isoleringsförmåga?

Som tidigare nämnts så är PVC ett icke ledande material och därför isolerar det bra.

Fönstren har kammare som är fyllda med luft. Det luftfyllda hålrummet förbättrar fönstrets förmåga att isolera. Fönstrets ram på insidan, och karmen, är förstärkt med så kallade stål profiler som har placerats så att de inte ska komma i kontakt med plastprofilerna, detta förhindrar köldbryggor att bildas i fönstret.