Leksakskök inspirerar till lek

Något många barn redan från tidig ålder uppskattar att leka med, det är leksakskök eller lekkök. När det gäller leksakskök så finns det idag många olika alternativ att välja mellan. Det finns lekkkök i olika material, olika design och med olika funktioner och tillbehör. Att köpa ett lekkök barn är en smart idé, då det inspirerar till många stunder med lek. Vad för leksakskök som passar ditt barn det är inte alltid lätt att veta. Det eftersom det som sagt finns så många olika av dem.

En hel del kök kan se likadana ut vid en första anblick, men sedan kan de vara helt olika när det kommer till hur de fungerar. Många av leksaksköken har även roliga tillbehör att köpa till.

Kompletta leksakskök

Idag finns det att hitta helt kompletta leksakskök där allt ingår. Dessa kök är då fullt utrustade med allt det som behövs. Det är nästan så att en kock kan bli avundsjuk på detta kök. Dessa lekkök passar oftast bra för de barn som är från 3 år och uppåt. För de barn som är under 3 år finns det andra passande kök att satsa på. Ett komplett leksakskök har ofta då en spis, en ugn, samt andra saker som är vanliga att se i ett kök. Det gör att vissa av dem även har mikro, kyl och diskho. Till dessa lekkök ingår det ofta kastruller, slevar och matvaror i plast.

Enklare varianter av leksakskök

Det finns så klart passande leksakskök för mindre barn med. De är då ofta lite enklare och har inte alla delar som de kompletta köken. Många gånger består dessa leksakskök av en spis och en diskho. Dock räcker detta oftast bra till de allra minsta. Det finns inte heller några små delar som de kan stoppa i munnen. Om barnen behöver köksredskap så kan du ju låna ut dina egna, så länge de är rejäla.

Leksakskök med ljudeffekter

Ett annat alternativ när det gäller leksakskök är de som har verklighetstrogna ljud. Då låter det som att det fräser när man ställer stekpannan på plattan och även ljud av rinnande vatten med mera. Sedan finns det de leksakskök där barnet an trycka på knappar så att det ger olika ljud ifrån sig. Det kanske inte låter exakt som i ett vanligt kök, men barnen kan ändå känna igen de ljud som brukar komma från mammas och pappas kök.

Fina leksakskök i trä

Förr var det nästan uteslutande leksakskök i trä som fanns att köpa. De har nu fått ett uppsving, tack vare att det talas mycket om hur viktigt det är att tänka på klimatet. Idag finns det till och med lekkök som är tillverkade i certifierat trä, som är vackra, samt kul att leka med.

Vikbara leksakskök

Du som inte har så stor plats hemma, men vill att ditt barn ändå ska få ett leksakskök, så finns det vikbara varianter. Dessa består då oftast av två spisplattor, knappar, klocka och köksredskap. Detta leksakskök är även enkelt att ta med, som till sommarstugan eller till mormor eller farmor.

Slider Posts