Planerar du en aktiv semester?

Aktiva semestrar har blivit väldigt populära och det av en bra anledning. Det är ett trevligt sätt att umgås med vänner och familj på och samtidigt skönt att kunna njuta av frisk luft, vacker natur och aktiviteter. Även om skidåkning är väldigt populärt på vintern så är sommaren högsäsong för aktiva semestrar. Solen bidrar med vitaminer och det härliga sommarvädret gör oss glada. Aktiva semestrar kan varmt rekommenderas, så länge du planerar och ser till att vara välförberedd.

 

Planering är nyckeln till framgång

Vill du ha en perfekt aktiv semester är det viktigt att planera alla små detaljer. Det finns många olika typer av aktiva semestrar. Cykelsemester och vandring är några av de mest populära som heller inte behöver gräva ett djupt hål i plånboken. Dessa typer av semestrar kan hållas här hemma och det är lika populärt att ta sig norrut som söderut för att uppleva fantastisk natur och andra landskap. Det är en bra idé att planera övernattningar innan du åker, eftersom det kan riskera att vara andra turister som vill göra samma sak och övernatta på samma ställe som du tänkt göra. Bokar du hemifrån är du säker på att ha ett skönt ställe att sova på efter en tuff och aktiv dag.

 

Rätt utrustning

När du ska på en aktiv semester är det viktigt att ha med rätt utrustning. Fel utrustning och klädsel kan påverka resan och kvaliteten på din resa negativt. På cykelsemester är det viktigt att ha en bra cykel med bra cykelväskor så att det är bekvämt samtidigt som du får med alla nödvändiga saker. Dessutom är cykelhjälmen en nödvändighet. Ska du på en vandringstur är ett par ordentliga vandrarkängor viktiga. Utan ett par bra skor riskerar semestern att bli kort.

 

Var förberedd på skador och sjukdom

När vi är fysiskt aktiva riskerar vi samtidigt att olyckan är framme. Därför är det viktigt att komma ihåg att ta med rätt saker på resan. Smärtlindring och bandage är absolut nödvändiga på en aktiv semester. Vätskeersättning och tillskott kan också vara bra att ha tillhands.Tillskottet Ginkgo Biloba har farmaceutiska effekter och kan hjälpa mot yrsel, trötthet, sömnprobmem och dålig blodcirkulation. I traditionell kinesisk medicin krossades gingko bladen och användes i te mot hosta och diarré. Eller utvärtes som salva för att rensa sår och förebygga infektioner. Har du med detta i kombination med rätt utrustning, får du helt säkert en underbar semester.