Så lindrar du problem med nedsjunket fotvalv

Lider du av framfotsinsufficiens? Nedsjunket förfotsvalv kan ha många orsaker. I den här texten ska vi titta lite närmare på vad det innebär och hur du kan lindra problemen själv med hjälp av inlägg i dina skor. Med rätt sulor kan du nämligen lindra smärtan och i vissa fall till och med bli av med problemen utan någon annan behandling.

Med rätt iläggssulor är det nämligen möjligt att inte bara lindra smärtan, utan också förebygga orsakerna till nedsjunket fotvalv.

Därför drabbas man av nedsjunket fotvalv

Vilka är det som främst drabbas av nedsjunket fotvalv? Inte minst löpare, äldre personer och sådana som står och går mycket i sitt arbete. Ofta innebär tillståndet att man lider av konstant smärta. Personer som drabbas blir handikappade och kan inte alltid genomföra sina dagliga aktiviteter och kan få svårt att gå till jobbet. Tillståndet innebär att nerverna som löper upp till tårna kan ha hamnat i kläm, vilket leder till mycket intensiv smärta.

Många gånger drabbas man av nedsjunken framfot på grund av att man har dåliga skor. Det kan handla om att de för trånga eller att de har för dålig passform. Ett trångt utrymme för tårna ökar risken för nedsjunket fotvalv. Nedsjunket fotvalv kan också bero på skador, operationer, stel stortå med mera.

Med hjälp av iläggssulor kan man undvika problemen och kunna fortsätta träna som vanligt. Om man vill kunna satsa fullt ut på sin idrott eller om man har ont så rekommenderas det att prova iläggssulor.

Övningar och behandling

Det är vanligt att man förlorar känseln i foten eller att den domnar innan den riktigt intensiva smärtan uppstår. Trampdynan kan också bli öm. Besök gärna en fysioterapeut eller läkare för att få tips angående övningar som du kan göra hemma. Dessa övningar kan stärka och träna din fot på ett sätt så att du minskar risken för problem och lindrar smärtan. Kombinera detta med iläggssulor så ökar du chanserna att du kan fortsätta med dina dagliga aktiviteter.

Med rätt iläggssulor av hög kvalitet kan du minska belastningen på foten. När skadan väl har uppstått kan det vara svårt att åtgärda problemen. Det är vanligt med övningar, massage, inlägg och ibland operation som en del av behandlingen. En fysioterapeut brukar kunna avgöra orsaken till de problem som du drabbats av.

Rätt inläggssulor lindrar smärta som orsakas av en nedsjunket fotvalv. Ett bra inlägg skapar rätt förutsättningar för att foten ska kunna fungera på ett normalt sätt.

Så om du har drabbats av nedsjunket fotvalv eller misstänker att du är på väg att få problem, så rekommenderar vi att du tittar närmare på högkvalitativa inläggssulor. Vi hoppas att du med hjälp av din nyvunna kunskap och våra tips ska kunna lindra dina problem på egen hand. Men kom ihåg att alltid söka professionell hjälp för att få bästa möjliga behandling.