Safari i Tanzania

På en safari kan du åka runt hela dagen och söka efter djur utan att det händer något, och sedan plötsligt kan man vara mitt i en flock elefanter, ett giraffer eller flamingos. Det är otroligt. När man kör runt i Serengeti och Ngorongoro Cratern försöker man ofta få syn på de afrikanska vilda djuren. Det är ytters sällan att man ser något innan guiden har hunnit peka ut det.  En duktig och välutbildad guide vet exakt vad hen ska titta efter.

Djuren betraktar inte jeepen som hotande och det är därför möjligt att komma nära. Det är dock viktigt att man stannar inne i jeepen och inte försöker klättra upp på taket eller liknande. Om rovdjuren inser att det något annat än en plåtburk, kan de känna sig hotade och attackera. Återigen är det den duktiga guiden som ser till att alla vet hur de ska agera.

Viktigt att tänka på

Funderar du på att åka på safari? Har du tänkt på hur viktig din guide är för din upplevelse? Det kan vara riktigt svårt att hemifrån avgöra om man kommer att få en bra guide. Det kan kännas som om det är slumpen som avgör. Men en liten indikator är faktiskt priset på din resa. Det kan kännas riktigt frestande att välja en budgetresa, men tänk dig för.

Det kostar att arrangera en safari. En bra jeep kostar, det är inträdesavgifter till varje nationalpark. Ska ni sova inne i parken är det även lägeravgifter. Allt detta är fasta utgifter. Ibland är enda stället att justera på kostnaderna, på guidernas löner. Vilken sorts guide får man, om inte man kan betala en ordentlig lön?

Unna dig själv en minnesvärd safari, med en guide som kan sitt jobb. Har du inte pengarna just nu kan det vara värt att undersöka möjligheten för ett lån. Läs mer här.