Skapa din egen reseguide

Att välja, beställa, och förbereda en semesterresa är för många av oss nästan halva nöjet med att resa. Den tid där man drömmande letar resmål, för att sedan, när man gjort sitt val och bokat, längta till resan. Nuförtiden är man inte längre beroende av olika resebyråers broschyrer och bibliotekets reseguider. Det mesta kan undersökas av en och bokas via internet. Men många upplever i processen, att man surfat runt och hittat intressant information. Men man lade inte märke till vilken internetsida, eller vad den hette, som man hittade små guldkorn på. Och så glömmer man guldkornen, och hittar dem kanske inte igen.

Samla relevant information i ett eget dokument

”Copy and paste”, ctrl c/ctrl v är din vän i den digitala tidsåldern. När man söker information, t.ex. om aktiviteter och sevärdheter på ett resmål, hittar man ofta olika guldkorn på olika sites. Genom att spara den intressanta information man finner, gärna med bilder till, i ett egen Worddokument eller liknande, så kan man bygga upp sin egen reseguide. Man skall såklart vara uppmärksam på upphovsrättigheter, så att man inte delar informationen olagligt. Det är dock sällan ett problem om det endast är till eget bruk du använder din egen reseguide. När man samlat en massa intressant, såsom aktiviteter, rekommenderade restauranger med mycket mera, om ett resmål så kan du med fördel skriva ut det i din egen lilla folder.

Alltid till hands i handbagaget

Dels kan du använda din utskrivna folder till att ha med i handbagaget på resan. Dels så kan man ha den liggandes där hemma när man bygger upp förväntningens glädje. Man kan kika i den och drämma sig väck till den kommande resan. Bland annat därför, är det en fördel att ta bilder och foton med, när man sammanställer sin personliga reseguide. Det behöver heller inte vara särskilt dyrt att skriva ut bilder och foton själv längre, eftersom man numera kan få billiga kompatibla bläckpatroner med god kvalitet. Om man t.ex. har en Brother skrivare, kan man finna Brother bläckpatroner via länken. När man sen kommer hem igen från sin resa, så kan guiden, och de foton man sammanställde, fungera som en symbol på ett minne.